Koričenje

Koričenje plastičnom spiralom je najčešće korišćeno koričenje zbog niske cene i solidnog kvaliteta. Za ovo koričenje se obično odlučuju studenti i učenici. Pre naslovne strane se ubacuje plastična providna folija a sa zadnje strane se postavlja karton za koričenje. I folija i karton mogu biti raznih boja.

Kod nas možete ukoričiti materijal u bele spirale i neke od raznobojnih folija i korica koje su trenutno na stanju.

Najkraći rok izrade: 5min*

Koričenje metalnom spiralom je malo kvalitetnija vrsta koričenja. Kod ovakvog vida koričenja ne može se desiti da papir ispadne iz spirale usled korišćenja. Takođe se  ispred naslovne strane ubacuje plastična providna folija a sa zadnje strane se postavlja karton za koričenje.

Najkraći rok izrade: 5-10min*

Unibind koričenje (spine/flex) je koričenje specijalnom mašinom koja termalno lepi štampani materijal ojačan metalnom šinom. Veoma elegantna i trajna vrsta koričenja. Ovako ukoričeni materijal se ne može nikako izvaditi iz korica.

Ovim metodom koričenja može se koričiti materijal od 10 do 340 listova. Na stanju obično imamo teget šine dok druge boje nabavljamo po porudžbini.

Najkraći rok izrade: 5-10min*

Tvrdi povez je najkvalitetniji dostupni povez. Na našim prostorima se obično koristi za koričenje završnih radova na višim i visokim školama.

Tabak Plus 011 je jedinstven sa svojom ponudom kvalitetnog tvrdog poveza. Naš omot je zaleplјen na lepenku kako bi se napravio glatki spolјni omotač. Knjižni blok se zatim pričvršćuje na unutrašnju stranu lepenke čineći veoma izdržlјive korice knjige. Koričenje se prvenstveno radi ručno sa specijalnim alatom i dobrom starom pažnjom na detalјe od strane knjigovesca. Na koricama se vrši ispisivanje naslovne strane zlatnom ili srebrnom folijom.

Najkraći rok izrade: 24h*

* u zavisnosti od trenutne situacije
rok može biti duži ali i kraći od navedenih.